Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over waterzuivering en onze systemen.
- Welk water kunt u zuiveren?
- Waarom water zuiveren?
- Wat kunnen onze systemen aan en welk systeem is geschikt voor u?
Dit zijn enkele vragen die hier beantwoord zullen worden, vanuit deze pagina kunt u verder kijken naar een voor u geschikt systeem die op een volgende informatiepagina / categoriepagina verder wordt beschreven. Dan weet u alles wat u moet weten, vóór u een dergelijk systeem aanschaft. Mocht u nog vragen hebben kunt u ons altijd contacteren (info@waterpurification-athome.com / +31618729994).
Ten eerste, waarom zou u eigenlijk water zuiveren?
Er zijn uiteraard meerdere redenen om water te zuiveren. Mocht u bijvoorbeeld op een camping staan, een tiny house hebben, water thuis zelf opvangen (zelfvoorzienend) of in een land wonen met slecht kraanwater (chloor en veel bacteriën en virussen) dan is een systeem van ons heel geschikt, maar zo zijn er natuurlijk nog meer situaties waarin een dergelijk systeem handig is.
Naast dat de systemen geschikt zijn om echt heel vies regenwater of bijvoorbeeld rivierwater / water uit een meer of vijver te reinigen, kunt u dit ook gebruiken om water uit de kraan te reinigen. In Nederland is dit natuurlijk (nog) niet van hele slechte kwaliteit, maar het wordt slechter blijkt uit onderzoek. Aangezien het uiteraard geen heel vuil water is kunt u hiervoor kleinere systemen gebruiken die ook niet duur zijn in aanschaf.
Mocht u dus van gezondheid en Hygiëne zijn, dan is een waterzuiveringsinstallatie een aanrader en zéker als u regenwater of iets dergelijks wilt zuiveren. De voornaamste redenen om momenteel water te zuiveren is opgevangen / opgeslagen regenwater te zuiveren, bijvoorbeeld omdat u op een camping staat, een tiny house heeft of thuis regenwater wilt reinigen, maar ook om vuil rivierwater te zuiveren (denk aan landen in Afrika). De trend laat wel zien dat mensen dit ook thuis steeds meer gaan gebruiken, omdat onafhankelijkheid en zelfvoorzienend zijn steeds belangrijker wordt en het water steeds vuiler wordt.
Ten tweede, welk water kunt u dan allemaal zuiveren?
Zoals u hierboven al eigenlijk kunt lezen, kunnen onze systemen werkelijk heel onzuiver water zuiveren (zoals regenwater of rivierwater). Uiteraard is zout water een NO GO voor zulke systemen, maar buiten dat kunt u dit voor vrijwel alles gebruiken.
Ten derde, wat kunnen onze systemen en welke is geschikt voor u?
Ten eerste, bij al onze systemen staat hoeveel en welke fases er zijn, daaraan kunt u al zien wat het systeem met de dergelijke filters doet. Zo zijn er CTO, PP, GAC en KDF filters, daar gaan we hier niet diep op in, aangezien er dus bij de systemen zelf staat wat deze specifiek doen. Wel maken wij onderscheidt tussen twee soorten systemen, de systemen met UV verlichting en zonder UV verlichting. Het grote verschil is dat de installaties met UV verlichting vrijwel alle bacteriën en virussen doden. Mocht u dus echt vies water zoals uit rivieren (en dan hebben we het ook over die hele vieze rivieren uit India bijvoorbeeld) of regenwater willen zuiveren tot drinkwater, dan is een apparaat met UV verlichting wel een must. Mocht u het water bijvoorbeeld willen zuiveren met een andere bedoeling dan het op te drinken, kunt u gaan voor een systeem zonder UV verlichting.
Voor water met veel bacteriën en virussen (regenwater, stilstaand water (meer of vijver), rivierwater en eventueel bepaald kraanwater) zijn systemen met UV techniek geschikt:
Voor water met niet zozeer veel bacteriën en virussen of water wat niet als drinkwater wordt gebruikt zijn systemen zonder UV techniek ook goed:
Dan zijn er dus systemen met 4, 3, 2 en 1 fases, met verschillende filters. Uiteraard hoe meer fases, hoe beter er gereinigd wordt. Echter is het wel zo dat per filter het resultaat dus anders kan zijn, de één filtert namelijk zware metalen, de andere organische deeltjes en weer een andere sediment en / of kalk. Zo zijn er allerlei verschillende combinaties die wij aanbieden met optimale resultaten. U kunt dan zelf kijken wat het beste bij uw water past of het beste bij het gewenste resultaat past.
Wat u ook zult zien is dat er systemen zijn met lange blauwe omhulsels en korte blauwe omhulsels, de lange filters kunnen simpelweg meer water filteren (45 liter per minuut) en de korte dus minder (30 liter per minuut).
Via de volgende links komt u bij de infopagina's van de apparaten met UV verlichting en zonder UV verlichting, waar iets dieper wordt ingegaan op wat de apparaten doen.
Voor advies en vragen, mail gerust naar: info@waterpurification-athome.com of bel naar +31618729994.